Chablis med annorlunda djup

Många är vinerna jag har provat från Chablis men nu var det länge sedan jag hade provat ett så intressant vin från detta område. Som vinproducent är Jean-Marc Brocard sedan tidigare känd för oss svenskar med sina friska och klassiska vita viner. Trots sina stora egendomar, cirka 200 hektar mark vinifieras samtliga lägen separat för att tydliggöra de olika vingårdarnas karaktärer och redan 1997 var man ute med att konvertera en av vingårdarna till biodynamisk odling. 

Butteaux som är en del av det mera kända läget Montmains förvärvades 2004 där sonen Julien sedan 2007 använder sig av de biodynamiska metoderna. Då Brocard bedömer att Butteaux ger annorlunda viner med extra djup buteljeras de därför under sitt egna namn. Detta är ett komplext och annorlunda vin som sticker ut och erbjuder fin fruktighet!

BUTTEAUX2010 Chablis Premier Cru Butteaux 

Vacker gul färg med fruktig doft av gula äpplen och honung. Vinet har en frisk syra med underbart djup i frukten med smak av gula äpplen, honung och en lång och fyllig eftersmak.

Vinet är perfekt till rätter av ljust kött, risotto och lagrade ostar som Comté. 

PetriKinnunenSignatur VinAmbassadören

 

( Källa/ Johan Lidby Vinhandel )

Categories: Vita viner