Min enda önskan inför 2016!

Mitt senaste inlägg måste bara handla om det mest krystade fenomenet i Vin-Sverige just nu – Vintrender! Detta beteende är väl inget nytt i sig men sätter sina trend-klor i vem som helst som väljer att anpassa sitt drickande efter rådande normer?

Jag får ofta frågan efter mina vinprovningar eller rent allmänt om vad jag allra helst dricker eller vad som är mitt favoritvin just nu? Och jag svarar alltid likadant: ” Det beror på tillfället” För jag vet inte och jag vill helst inte veta. För mig har det aldrig handlat om att dricka rätt vin för stunden eller att anpassa mig efter det vinet som anses som bäst att drickas just då eller nu?

För mig är vintrender en styggelse, en så kallad normalisering av vad du förväntas att dricka eller införskaffa till just ditt vinförråd.

Detta kommer inte att flyga hos mig för att använda mig av vingelska. För mig är kvalitetsviner till för att avnjutas, att lära av och kapitulera inför (helst!)

Min primära poäng med detta inlägg är egentligen att jag önskar mer än någonting annat att svenskar, ja du! börjar att odla det som jag vill kalla vin-förtroende där svensken självmant börjar att konsumera kvalitetsviner efter eget behag och inte efter det som anses rätt just nu – enligt en vintrend! Du kanske redan gör det och skiter fullständigt i vad som skrivs på sociala medier eller rättar dig efter det som skrivs på bloggar eller i vinmedia? Bra och good for you!

Fortsätt med det och skapa din egen smakprofil! Drick det du fan vill och se dig inte över axeln eller posta det vin du vill dricka där och nu! Jag kallar och utmanar Vin-Sverige att begå en vinrevolution här och nu.

Så börja din egen vinresa och öppna till exempel en rosé nu i januari, ja mitt i jävla kalla vintern och servera den till fisken eller till din ljuva och ljumna fågel som bara dör av längtan efter mötet mellan mat och otrendig dryck!

Och just det – skippa den andra trenden som råder med pyntade och utsmyckade billiga viner där namnet på etiketten troligen slutar med -pazzo eller pizzo…

PetriKinnunenSignatur VinAmbassadören