Nya röda viner i vinrummet

Äntligen blev jag klar med mitt nya vinrum där jag kommer att erbjuda kunder och vinälskare nya viner som jag anser är framställda med kvalitet och som jag kan stå för. De första vinerna som jag vill rekommendera är från en och samma vinproducent men där man har delat upp sig på två olika vinerier. Bodegas Frontaura som ligger i området Toro framställer bland annat följande två röda viner – Dominio de Valdelacasa 2009 som visar på en mera elegant rödbärig fruktighet och Frontaura Crianza 2005 som är ett fantastiskt nyanserat vin lagrat på nya franska fat.

Bodegas Nexus  från det numera uppskrivna området Ribera del Duero visar däremot i sitt seriösa vin Nexus Crianza 2006 att inriktningen är att framställa viner med mera koncentration och med en lång lagringspotential.

Från det lilla familjeföretaget Corino som har sin bas i La MorraPiemonte finns nu även en Dolcetto d´Alba att beställa. Ett välgjort och ungdomligt vin med frisk fruktighet med klassiska toner av körsbär och bitter mörk choklad. 

 Alla dessa viner kan du läsa mera om här>

PetriKinnunenSignatur VinAmbassadören